MEKONGREGIONEN SKÖVLAS I REKORDTAKT

 

  MEKONGREGIONEN SKÖVLAS

 I REKORDTAKT

  FRIA TIDNINGEN (2/5)


Enligt nya siffror från Världsnaturfonden håller urskogarna i Mekongregionen (Burma, Thailand, Vietnam, Laos och Kambodja) på att skövlas ihjäl. På 40 år har en tredjedel av all urskog jämnats med marken.


Mekongregionens tvingas alltmer in i en återvändsgränd av olika ekonomiska jätteprojekt och en glupsk skogsskövling för att stilla Asiens möbel- och timmerindustri. Tillåts skövlingen fortsätta väntas blott 14 procent av regionens urskogsbestånd finnas kvar år 2030.


Hotet mot Mekongregionen drabbar inte bara värdefulla ekologiska system och Mekongregionens ekonomiska framtid, utan även en mängd utrotningshotade arter av tigrar, elefanter, delfiner och antiloper. För att inte tala om regionens ursprungsfolk.


Så frågan är hur många illavarslande rapporter om världsskogens tillstånd vi behöver läsa innan vi inser konsekvenserna av vårt ohållbara leverne?LÄS ÄVEN

Rekviem för Timbuktu

Den här platsen faller samman: reportage från den globala periferin

Västsahara ser ljuset i tunneln?

Tunt regn över AzorernaLäs fler essäer, böcker, ledare & reportage av Klas Lundström.

 


 HEM     BÖCKER      REPORTAGE      ESSÄ|DEBATT      LEDARE      E-BÖCKER      OM     ENGLISH 

PER-OVES SISTA RESA     ROUTE USA     FOTBOLL ÄR POLITIK     BRASILIENSPECIAL


KONTAKT

 

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM


@RASTAREPORTERN


 RONGO FÖRLAG
KÖPA BÖCKER?


MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.