ZIMBABWES SISTA CHANS?

 

  ZIMBABWES SISTA CHANS?


  FRIA TIDNINGEN [20/7]


Den 31 juli går Zimbabwe till val. Det talas om möjliga trendbrott, igen. Det här ska vara oppositionsledaren Morgan Tsvangirais tur, igen. 


Det återstår att se hur valutgången blir, men än intressantare blir det att se vilka metoder landets president Robert Mugabe kommer att ta till för att säkra sin politiska överlevnad.


Zimbabwe har förblivit ett politiskt virrvarr och det är nästan omöjligt att få en helhetsbild av den ekonomiska och politiska härdsmältan. Omvärlden ser brutaliteten, oppositionen den usla ekonomin och massutvandringen till Sydafrika.


Den härskande eliten ser västintressen lura i vassen bakom varje upprop för reformer. Och troligen kommer valet inte att bryta denna ohållbara cirkelgång utan blott fförlänga konflikten mellan två män med egna agendor.


Men om Zimbabwe ska bryta med det gamla och träda in i något nytt, så ligger kanske den chansen för deras fötter nu. Kanske.Läs fler ledare, essäer, böcker och reportage av Klas Lundström.

 


 HEM     BÖCKER      REPORTAGE      ESSÄ|DEBATT      LEDARE      E-BÖCKER      OM     ENGLISH 

PER-OVES SISTA RESA     ROUTE USA     FOTBOLL ÄR POLITIK     BRASILIENSPECIAL


KONTAKT

 

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM


@RASTAREPORTERN

 RONGO FÖRLAG
KÖPA BÖCKER?


MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.