VALARNAS KRIG

 

  VALARNAS KRIG

  FRIA TIDNINGEN (23/2)


Under onsdagen spreds uppgifter om att en japansk valtrålare ska ha rammat ett fartyg tillhörande miljöorganisationen Sea Shepherds. Japan fortsätter att jaga val trots högljudda protester från omvärlden, och i över tio år har Greenpeace och Sea Shepherds försvårat valtrålarnas arbete i Stilla havet.


Sea Shepherds metoder har många en åsikt om, men civil olydnad och konfrontationer tycks vara enda sättet att lyfta Japans valpolitik på agendan.


Japan, å sin sida, har inte visat minsta tecken till att ändra sin syn på kommersiell valfångst. Tvärtom utmålas konfronterande miljörörelser som bovarna i dramat, trots att Australien har uttalat sig kritiskt mot Japans valfångster.


Om inte världssamfundet tar frågan på allvar lär vi fortsätta att höra om vådliga olyckor i samband med Japans skoningslösa slakt på utrotningshotade valarter. Till havs råder laglöst land för alla inblandade: fiskare, aktivister och valar.LÄS ÄVEN

The Kim Show

Tema: Västpapua

Krokodilernas land: ett reportage om Östtimor

Fiskarna i Hong Kong


Läs fler ledare, essäer/debatter och reportage av Klas Lundström.

 


 HEM     BÖCKER      REPORTAGE      ESSÄ|DEBATT      LEDARE      E-BÖCKER      OM     ENGLISH 

PER-OVES SISTA RESA     ROUTE USA     FOTBOLL ÄR POLITIK     BRASILIENSPECIAL


KONTAKT

 

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM


@RASTAREPORTERN

 RONGO FÖRLAG
KÖPA BÖCKER?


MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.