SAUDIAFFÄREN ― NÄR SVÄLLER SKANDALEN?

 

  SAUDIAFFÄREN: NÄR SVÄLLER SKANDALEN? 

  FRIA TIDNINGEN (20/10)Alliansregeringen får det allt svårare att skaka av sig Saudiaffären. Försvarsmakten verkar ha känt till mer om FOI:s och underrättelsetjänsten MUST:s bidrag till en vapenfabrik i Saudiarabien än som tidigare angetts.


SR:s Ekot har nyligen tagit del av bevis som pekar på att FOI:s förre chef känt till mer än både han själv och försvarsministrar (först Sten Tolgfors, som avgick strax efter att skandalen briserade, och nu även Karin Enström som fortsätter att ge svävande svar) vill ge sken av. Flera ronder är att vänta innan slutsatser helt kan dras, men klart är att Ekot-reportrarnas grävning är värt Stora journalistpriset i kategorin Årets avslöjande.


Klart är också att övriga medier ― etermedier som TV4 och SVT ― inte dragit sitt strå till stacken i fråga om ytterligare nedstamp i historien. Varför? Det är om inte annat en bra fråga, särskilt som Saudiaffären alltmer utvecklas till en praktskandal som inte bara berör svenska regeringsföreträdare och vapenindustrin ― det berör även det juridiska ingenmanslandet där bygget av vapenfabriken visar sig ha skett med bland annat svarta pengar i gula platspåsar.Läs mer essäer och debattexter av Klas Lundström här. 


 HEM     BÖCKER      REPORTAGE      ESSÄ|DEBATT      LEDARE      E-BÖCKER      OM     ENGLISH 

PER-OVES SISTA RESA     ROUTE USA     FOTBOLL ÄR POLITIK     BRASILIENSPECIAL


KONTAKT

 

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM


@RASTAREPORTERN

 RONGO FÖRLAG
KÖPA BÖCKER?


MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.