DET KOMMER BLI FLER LÄCKOR

 

  DET KOMMER BLI

  FLER LÄCKOR


  FRIA TIDNINGEN [16/6]


Bradley Manning står åtalad för att ha överlämnat hemliga handlingar till Wikileaks och riskerar nu livstids fängelse. Andra har ropat efter hans huvud på ett fat. Länge har Manning framstått som den ensammaste personen på jordklotet.


Men snart kommer fler modiga själar att göra Manning och dennes exempel sällskap. Det hårda straffet som väntar Manning är ett avskräckningsexempel inför framtida läckor, men redan nu kan vi konstatera att det inte har fungerat. Anställda inom amerikanska myndigheter som CIA, FBI och armén fortsätter att läcka topphemliga dokument och promemorior som ställer Vita huset i dålig dager.


Nu senast Edward Snowden, som läckt uppgifter om övervakning av amerikanska medborgare till The Guardian, och som gått i exil i Hong Kong. Och nu senare Ryssland. Snowdens beslut visar oss att inte ens de som jobbar åt USA:s myndigheter tror på det övervakningssamhälle de har order om att bygga upp.Läs fler ledare, essäer, böcker och reportage av Klas Lundström.

 


 HEM     BÖCKER      REPORTAGE      ESSÄ|DEBATT      LEDARE      E-BÖCKER      OM     ENGLISH 

PER-OVES SISTA RESA     ROUTE USA     FOTBOLL ÄR POLITIK     BRASILIENSPECIAL


KONTAKT

 

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM


@RASTAREPORTERN

 RONGO FÖRLAG
KÖPA BÖCKER?


MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.