SOCIALA MEDIER AVGÖR SOMLIGAS MÄNNISKOVÄRDE

FRIA TIDNINGEN 26/9

 

Det är helt i sin ordning att uppmärksamma fall där Sverige bryter mot barnkonventionen och hotar utvisa små barn till okända öden.

 

Vad som emellertid framträtt som prov på smått rättsosäkert är att det just krävs medialt ljus och ilska bland de sociala medierna för att dessa fall (för de är fler än vad som når ögat) ska omprövas av myndigheter och högre instanser. Det ligger förvisso i sakens natur och det säger oss något om hur stark makt den folkliga opinionen har, till och med i Sverige.

 

Bör då inte myndigheter och ansvariga politiker låta bli att utvisa små barn utan väntande föräldrar oavsett medias närvarande blåslampa eller inte? Eller är det så att klasstillhörighet numera avgörs hur vant du löper längs de sociala mediernas minfält?

 

Andra som utvisas i strid med rådande lagstiftningar, lika rättslösa som andra i uppmärksammade fall, lyfte om nätterna — i mörkret långt från vår uppmärksamhet och ilska.

 

 

Läs fler essäer och debatter av Klas Lundström här. Lundström har skrivit om asylpolitik i bl.a Västsahara i Den här platsen faller samman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM

 

@RASTAREPORTERN

RONGO FÖRLAG

 

 

 

KÖPA BÖCKER?

 

MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.

 

 

 

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © ONEWEB 2013 | ALL RIGHTS RESERVED | WWW.KLASLUNDSTROM.COM