DET KOMMER BLI

FLER LÄCKOR

 

FRIA TIDNINGEN [16/6]

 

Bradley Manning står åtalad för att ha överlämnat hemliga handlingar till Wikileaks och riskerar nu livstids fängelse. Andra har ropat efter hans huvud på ett fat. Länge har Manning framstått som den ensammaste personen på jordklotet.

 

Men snart kommer fler modiga själar att göra Manning och dennes exempel sällskap. Det hårda straffet som väntar Manning är ett avskräckningsexempel inför framtida läckor, men redan nu kan vi konstatera att det inte har fungerat. Anställda inom amerikanska myndigheter som CIA, FBI och armén fortsätter att läcka topphemliga dokument och promemorior som ställer Vita huset i dålig dager.

 

Nu senast Edward Snowden, som läckt uppgifter om övervakning av amerikanska medborgare till The Guardian, och som gått i exil i Hong Kong. Och nu senare Ryssland. Snowdens beslut visar oss att inte ens de som jobbar åt USA:s myndigheter tror på det övervakningssamhälle de har order om att bygga upp.

 

 

Läs fler ledare, essäer, böcker och reportage av Klas Lundström.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

INFO [a] KLASLUNDSTROM.COM

 

@RASTAREPORTERN

RONGO FÖRLAG

 

 

 

KÖPA BÖCKER?

 

MEJLA ANTINGEN HIT, BESÖK RESPEKTIVE FÖRLAGS HEMSIDOR, FRÅGA HOS VÄLSORTERADE BOKHANDLAR ELLER, KANSKE ENKLAST, SKROLLA I NÄTBOKHANDELN.

 

 

 

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © ONEWEB 2013 | ALL RIGHTS RESERVED | WWW.KLASLUNDSTROM.COM