INFERNO

»Inferno: USA:s resa från härdsmälta till kolrusch«

 

Inferno är en bok om energi och de industrier som tänder USA:s lampor. En hisnande resa med början i Harrisburg där »det omöjliga« inträffade i form av en kärnkraftsolycka vid Three Mile Island våren 1979. Härdsmältans offer för alltjämt en seglivad kamp mot myndigheter och atomindustrin för upprättelse och sanningens slutliga seger över »en av USA:s största mörkläggningar«.

I den amerikanska Västern har den storskaliga utvinningen av olja, kol, naturgas och uran helt ritat om livskartan i de forna nybyggardelstaterna Wyoming, Montana, Norra och Södra Dakota. Levnadsvillkoren för invånare och Moder jord är inte längre desamma, och tack vare en helig allians bestående av »ideologi, religion och ekonomi« fortsätter kortsiktiga ekonomiska och politiska intressen att diktera utvecklingen.

 

USA:s president Barack Obama närmar sig slutet på sin andra mandatperiod. Hur mycket har han hunnit, velat och kunnat samlat på sig i form av trovärdig klimatpolitik? Den som utmanar den amerikanska energiindustrins till synes självklara maktpositioner utmanar inte bara USA:s geopolitiska överhöghet – den ifrågasätter även dess identitet.

 

Inferno publicerades hösten 2014 som reportageserie i bokform. I den här samlingsvolymen finner läsaren alla delar samt nyskrivet material. Klas Lundström är författare och grävande journalist som bl.a rapporterat för medier som Studio Ett, The Guardian och Magasinet Filter.

 

 

Köp boken (som e-bok eller pocket) på t.ex Bokus, Adlibris eller CDON!

 

Läs även

Teaser: En spökstad i Wyoming födde en bok!

 

 

Presskontakt och övriga frågor: Carl Torstensson [Telegram Bokförlag]

 

 
 
 

Start

 

COPYRIGHT © 2017 | ALL RIGHTS RESERVEDPRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS